Gehandicaptenzorg Rotterdam

 

Het eerste punt dat moet worden begrepen is dat het doel van elke organisatie die gehandicaptenzorg verleent, is mensen te helpen hun hoogste potentieel te bereiken. Dit is de reden waarom verschillende diensten worden verleend onder deze categorie. Het is ook belangrijk op te merken dat verschillende mensen verschillende behoeften hebben als gevolg van hun handicap.

De gehandicaptenzorg die u voor uw familielid of vriend kunt krijgen, kan variëren van alleen observatie en emotionele ondersteuning tot volledige medische ondersteuning. Uw familielid of vriend moet misschien zijn of haar rolstoel naar de garage verplaatsen, zodat u naar buiten kunt voor de auto of een ritje. Of hij of zij kan willen dat u hem of haar helpt verhuizen. Het kan ook zijn dat de cliënt alleen de diensten van de personal trainer en de logopedist nodig heeft. Met de trainer kunt u shows opzetten voor uw gehandicapte cliënt en de logopedist helpt hem of haar het spraakpatroon te verbeteren.

Afhankelijk van zijn of haar behoeften, kan het nodig zijn dat u uw familielid of vriend naar alle activiteiten begeleidt. In sommige gevallen kan de gehandicapte persoon hem of haar ook vergezellen. De activiteiten kunnen variëren van gewoon boeken lezen in huis of deelnemen aan spelletjes en spelen tot individuele, groeps- en gezinsgerichte activiteiten. Afhankelijk van de behoeften van de cliënt, zou u werken aan het creëren van een programma voor hem of haar waarbij het hele gezin betrokken is.

Alle centra voor gehandicaptenbehandeling bieden verschillende soorten ontslagplannen aan. De meeste hebben hun eigen vleugels en richten zich zowel op de mensen in hun plattelandsgemeenschap als op de stadsmensen. De patiënten worden voorzien van het regelen van vervoer naar de verschillende plaatsen, afhankelijk van hun behoefte. Ze krijgen ook de kans om hun familieleden te ontmoeten. De therapieën en oefeningen zijn geïndividualiseerd. De betrokken therapeuten en artsen zien er ook op toe dat de oefeningen niet leiden tot gezondheidsproblemen.

De behandelingen voor gehandicapten in België worden begeleid en uitgevoerd door artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en therapeuten. Zij leren ook de gehandicapten en hun verschillende problemen kennen. In de ziekenhuizen krijgen gehandicapten sportuitrusting die hen helpt bij hun revalidatie en dagelijkse activiteiten. Deze gemeenschapshuizen zijn ook zeer nuttig voor gehandicapten en hun familie. Zij nemen ook deel aan counseling- en therapieprogramma’s.

Afhankelijk van de behoeften van elke gehandicapte en de ernst van zijn of haar handicap wordt bepaald welk soort behandeling hij of zij krijgt. Revalidatie vindt niet alleen plaats in revalidatiecentra, maar de gehandicapten worden ook verzorgd in speciale klinieken, centaines genaamd. Hier wordt een behandeling uitgevoerd om, voor zover mogelijk, de verloren functies van het lichaam te vervangen. Het resultaat is een snellere en betere revalidatie die is afgestemd op de behoeften van het individu.

In tegenstelling tot gewone ziekenhuizen bieden de Belgische revalidatiecentra vooral individuele en gezinsgerichte diensten aan. Zij richten zich zowel op revalidatie als op het aanbieden van een gemeenschapsgerichte dienstverlening. De Vereniging voor Gehandicapten Sportleukemie in België is een actief lid van het Belgisch Nationaal Instituut voor Gehandicaptensport. In 2010 organiseerden zij talrijke evenementen in het hele land om gehandicaptensport te promoten. Er werden verschillende sporten gehouden, zoals miniatuurraces, rolstoelraces, toernooien voor amateurrolstoelracers, tal van sporten voor gehandicapten.

LEES MEER :