Gedragsdeskundige hond

 

 

 

 

Honden zijn geweldige metgezellen en meestal erg vergevingsgezind. Wat lijden aan hoge angst, angst, of agressie problemen? Het antwoord is misschien niet wat je denkt.

Een gecertificeerde hondengedragstherapeut is iemand die met de eigenaar van de hond samenwerkt om eventuele gedragsproblemen te overwinnen. Werken met een gedragstherapeut is als werken met een 5-jarige. Elke dag wordt het kind geconfronteerd met een nieuwe situatie en krijgt het meerdere kansen om te slagen. De meesten nemen uiteindelijk babystapjes in de richting van succes. Babystapjes zijn alles wat nodig is voor succes…net als bij mensen.

Dus hoe werkt dit proces met een hond? De hond moet op een plaats zijn die redelijk onder controle is. De hond moet kalm zijn. De hondengedragstherapeut moet Marianne zijn, een hoog opgeleide specialist in huisdierengedrag en diergeneeskunde, om samen met de hond en de eigenaar de hond te helpen haar of zijn problemen op te lossen.

De meeste gedragsproblemen worden vertoond door honden die geen echte leden van het gezin mogen zijn, of worden uitgesloten van kansen in het leven vanwege hun storende gedrag. Veel problemen zijn echter ook het gevolg van verveling of overprikkeling, waardoor de hond hyperactief wordt en zeer motiverende manieren zoekt om zijn natuurlijke jacht- of werkinstinct uit te oefenen.

Hoe herken je een problematische hond? Lok het gedrag uit en kijk wat de hond aanzet tot het vertonen van het gedrag. Vermijd troostvoedsel, vooral traktaties die worden aangeboden in een voedsel overgegeven of georganiseerde activiteit. Troost een hond nooit tijdens een gedragscrisis. Troosten tijdens een probleemsituatie kan de hond het signaal geven dat de situatie ernstiger is of dat ze meer aandacht nodig heeft.

Als uw hond bijvoorbeeld tijdens een wandeling of tijdens het spelen uit de hand begint te lopen, en u met succes ontwijkt of statistiek bedrijft, zal uw hond niet beseffen dat ze u gek aan het maken is. Ook als uw hond zich tijdens een probleemsituatie niet realiseert dat ze haar natuurlijke instinct om te jagen of te werken uitoefent, zal ze zich niet realiseren dat haar eigen oefening niet genoeg is. Zodra u de tekenen van een probleem herkent, kunt u eraan werken om ze op te lossen.

Controleer uw eigen gedrag. Geeft u uw hond onbedoeld gemengde signalen, of begrijpt uw hond elk woord dat u zegt? Als een hond vertrouwen heeft en reageert op verbale signalen, kan het zijn dat ze niet begrijpt dat ze iets anders doet of geacht wordt te doen.

Mentale signalen zijn alles voor uw hond. Ze leren erachter te komen wat u wilt en hoe ze daar kunnen komen. Als u onnodige gemengde signalen geeft, kan uw hond uw communicatie negeren of verkeerd interpreteren.

Stel jezelf de onderstaande vragen:

– Versterk je het gedrag elke keer?- Beloon je het gedrag zonder afleiding?- Welke factoren heb je onder controle?- Wat gebeurt er om de frequentie van het gedrag te verminderen?- Hoe communiceert je hond het nieuwe gedrag aan jou?

Hoe beter u op de hoogte bent van de manier waarop u met uw hond kunt communiceren, hoe beter u zult begrijpen wat u moet doen om een probleemgedrag te veranderen of bij te sturen.

lees meer: