Hondentrimsalon Zundert

 

 

 

 

Het vinden van de juiste trimsalon kan een moeilijke taak op zich zijn, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huisdier een aangename ervaring heeft. Er zijn verschillende soorten diensten die een trimsalon aanbiedt en het is nuttig als u er een overweegt om gebruik van te maken.

Om aanbevelingen te krijgen, kunt u uw vrienden, andere huisdiereigenaren, dierenartsen en fokkers vragen. Als u eenmaal een aantal aanwijzingen hebt, wordt het gemakkelijker om een trimsalon te zoeken.

Pet Grooming Schutzhund:

Dit type salon wordt gebruikt voor huisdieren met een zeer lange vacht, die alles omvat van hondenjassen tot panty’s. Met andere woorden, een trimsalon is niet alleen gespecialiseerd in het er op zijn best uit laten zien van uw huisdier, maar ook in het gezond houden ervan. Schutzhund betekent “beschermhond” in het Duits, en voor bepaalde rassen, zoals de Duitse herder, zijn ze speciaal gefokt voor dit doel. Veel mensen denken dat dit een soort sport is, maar het is meer een dienst die wordt verleend om ervoor te zorgen dat de hond goed wordt beschermd en verzorgd.

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, zullen zij verschillende taken uitvoeren. afhankelijk van het ras, kunnen zij het volgende doen:

o Met de hand strippen (r cellulose & shea) van de hond & trimmen rond de oreno Een oorclip & schaar meenemen om schoon te makeno De tanden schoonmakenho Teennagels trimmeno Halsbanden aanpassen

Deze taken zijn om verschillende redenen belangrijk. Om te beginnen is het verzorgen van een hond een belangrijk aspect van de gezondheid en verzorging van het huisdier, punt. Dieren die goed verzorgd zijn, zijn gezonder en zien er beter uit. Als uw hond niet goed wordt verzorgd, kan er ruw en mat haar ontstaan, wat kan leiden tot huidproblemen, die op hun beurt kunnen leiden tot stank en huidontsteking, wat bacteriële huidaandoeningen kan veroorzaken.

Het reinigen van de tanden:

Veel mensen weten niet dat het reinigen van het gebit van de hond tot de verantwoordelijkheid van een dierenarts behoort, evenals het toedienen van Common Dog Dental Patch, een pasta die een enzym bevat dat is ontworpen om de groei van bacteriën en ziektekiemen te verminderen. Dit is een zeer belangrijke functie omdat ziekteverspreiding kan worden veroorzaakt doordat de hond bacteriën in zijn bek kan verspreiden via zijn poten en de besmette oppervlakken in en rond de bek. Het gebit schoon houden is ook een kwestie van algemene goede gezondheid die alle honden nodig hebben.

De dierenarts moet het gebit van de hond ten minste twee keer per week reinigen om het gebit en tandvlees gezond te houden. Bij volwassen honden moet de dierenarts het gebit zelfs minstens twee keer per week schoonmaken. Dit komt omdat de tanden van volwassen honden over het algemeen zwakker zijn en beschermd moeten worden tegen de elementen om tandbederf te voorkomen.

De oren schoonmaken:

Dit is een van de kleinere taken die een dierenarts kan uitvoeren, maar het is nog steeds belangrijk. Uw dierenarts moet ervoor zorgen dat de oren vrij zijn van mijten en opeenhoping van oorsmeer. Het feit dat het dier op andere plaatsen schoon is, wil nog niet zeggen dat de oren schoon zijn.

Als uw hond een probleem in het oor heeft ontwikkeld, of als een verschrikkelijk ongemak bij het gebruik van een harnas of riem tijdens een wandeling niet wijst op een probleem met het harnas of de riem, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen.

Hou het dier warm:

Oh, een vraag die me de hele tijd gesteld wordt. Waarom is het zo belangrijk om een dier warm te houden? Simpel. De mate van een hitteberoerte is evenredig met de hoeveelheid warmte die het dier produceert. Dus, als een hond in de zomer buiten is, en lange tijd buiten blijft zonder toegang tot schaduw of een temperatuur gecontroleerde omgeving, is het duidelijk dat hij in een zeer slechte conditie is.

Een hond verliest zeer snel veel lichaamswarmte door het natuurlijke afbraakproces van het ijs en de sneeuw om hem heen. Het is verbazingwekkend hoeveel handenarbeid, zoals borstelen, lesgeven of spelen met de kinderen, een hond het zeer koud kan doen krijgen. Voor al deze taken moet een groot deel van de lichaamswarmte van het dier verloren gaan.

Als een hond gedurende lange perioden wordt blootgesteld aan temperaturen boven 95 graden Fahrenheit, mag de lichaamstemperatuur volgens het gezond verstand niet hoger zijn dan 110 graden Fahrenheit. Een hond met een lichaamstemperatuur van betrekking tot ziekte zal niet in staat zijn om een normale lichaamstemperatuur te bereiken of te handhaven. Bijvoorbeeld, een hond met een temperatuur van 120 graden Fahrenheit zal een hitteberoerte beginnen te krijgen en kan kritiek worden en in sommige gevallen zelfs sterven.

Als u in een zeer warm klimaat woont, is het altijd een goed idee om veel White Dog Heelers te gebruiken. Deze honden zijn ontworpen voor enorme loopsheid en ze hebben veel lichaamswarmte nodig om te doen waar ze voor gefokt zijn, namelijk werken.

lees meer: