Dog Copenhagen

 

 

 

 

Met enige ervaring kan ik u zeggen dat het comfort van de nek en de ruggengraat van uw hond van het grootste belang is voor de ervaring die u samen hebt. Veel hondeneigenaren hebben de neiging dit over het hoofd te zien, maar het is zo belangrijk voor een hondennek om koel te blijven en daarom zijn deze hondenhalsbanden zo ontworpen dat ze hiervoor zorgen.

Dit tuigje van Dog Copenhagen werkt uitstekend als u een warm klimaat hebt en van plan bent een lange wandeling met uw hond te maken. Hoe vaak moet u uw hond trainen om netjes aan de lijn te lopen? Het antwoord is vrijwel direct na het wakker worden, na het drinken, na het eten en ook voor het slapen gaan. Het gaat erom uw hond goed te trainen en te desensibiliseren voor de lijn in een positieve omgeving en daarbij het comfort te hebben dat mijn hond beleefd en professioneel wordt uitgelaten.

Hoe snel en welke afstand moet er worden gelopen? De snelheid moet 15 tot 20 m.p.h. zijn. Dit stelt u in staat om met uw hond in een regelmatig tempo te wandelen en uw hond te trainen om zich aan uw tempo aan te passen. Ik begrijp dat u het moeilijk vindt om naar dit schema te kijken en liever een snellere richtlijn hebt, maar in werkelijkheid is 15 m.p.h. over het algemeen de laagste snelheid in de meeste stedelijke gebieden, nou ja, het is de gemiddelde snelheid in een stedelijk gebied. Wandelen in een regelmatig tempo zal helpen uw hond te desensibiliseren voor de halsband op een veel betere methode. Bovendien, door het lopen van de hond in een matig tot stevig tempo, zal de twee van u ook profiteren van de oefening.

Een laatste ding dat al dit gepraat over riemen en halsbanden en wandelingen niet aan de orde stelt, is de noodzaak van een echte beoordeling van de gezondheid van uw hond. Zoals u wellicht weet, omvat het vermogen van een hond om met een gespannen kop te lopen ook windvlagen en andere tekenen van angst. Een dier met dit vermogen zal vaak uitvallen en bijten. Soms weet u wat uw hond probeert te zeggen, soms gokt u er maar naar. Dit vermogen om te bijten met een bijtdruk die er niet hoort te zijn, en maar al te vaak gaat de bijtdruk gepaard met zwaaiende ledematen en het onvermogen om fatsoenlijk te lopen. Last but not least, de hond heeft pijn.

Heb je ooit een stinkdier gezien dat jeukte? Het kan heel erg jeuken omdat ze wat exudae hebben waar uw hond gevoelig voor is. Exudae is een bruinachtig spul net onder de oppervlakte van de huid van het stinkdier. Het heeft de consistentie van yoghurt. Als u stinkdier ruikt, kan dat komen doordat uw hond een reactie heeft op stinkdierolie. De olie wordt afgescheiden door stinkdierklieren elke keer als ze ontwaken uit hun slaap.

Kortom, al deze resultaten kunnen worden bereikt zonder een halsband te gebruiken. Begin met een leiband, maar niet een te brede, en geen geurende leiband. Begin met een kleinere druk en werk zo naar boven toe. Werk met de olie of wat je ook gebruikt op een dagelijkse basis. En bovenal, let op uw hond. Als u tekenen van angst begint te zien, kunt u het beste met uw dierenarts gaan praten.

lees meer:

Kong

Mazter Tuig