Hondenschool LimburgWaarom hondenschool thuis? Hondentraining thuis biedt u de volgende voordelen:

Bovendien hoeft u uw hond niet telkens het commando ‘zit’ en ‘blijf’ te geven als hij om drinken of eten vraagt en het corrigeren van voortdurend blaffen houdt uw hond ’s nachts angstig, en er zijn nog veel meer voordelen.

Waarom springen honden dan op u en op bezoekers?

Goede vraag! Ten eerste, veel honden die opspringen naar bezoekers willen aandacht en veel van hen zijn overprikkeld.

springer zoekt aandacht.

Rocker zoekt affectie en begroeting.

Pinner probeert ergens mee weg te komen en gedraagt zich onderdanig.

Vaak hebben we een onderdanige hond en vaak een zeer opgewonden hond die op ons afspringt.

Hoe laat je een hond stoppen met tegen je op te springen?

De ‘juiste’ manier is om je rug naar de hond te keren. Als je armen over hebt, spreid ze dan uit over je lichaam zodat ze niet meer bereikbaar zijn voor een sprong.

Minimaliseer het contact tussen uw benen en de hond. Dit kan betekenen dat u uw knieën moet buigen.

De hond zal niet de aandacht krijgen die hij zoekt en hij zal het snel opgeven. De meeste honden zullen spijt krijgen van het opspringen.

Als je een ras hebt dat niet bekend staat om het opspringen, dan kom je misschien weg met een snelle trap tegen de knieën. Dit is effectief en het is wat de meeste jonge honden snel zullen doorhebben.

Kies dus een geschikt moment om te trainen en wees bereid om consequent te zijn. Uw hond zal het begrijpen als u consequent bent en niet toestaat dat hij opspringt.

De boodschap moet duidelijk zijn dat jij de baas bent!

Een andere methode die snel doeltreffend is om een hond te leren niet op te springen, is wanneer u een deur opendoet om een andere hond in huis te laten. De hond mag nu de bezoeker begroeten en wanneer u uw puppy dit laat weten, zal hij leren dat hij niet meer zal worden afgebeld. Bepaal het juiste begroetingstijdstip voor uw hond en houd u daaraan.

In de ogen van uw hond is de lange tijd die hij met u doorbrengt de beste beloning van allemaal. Hoe meer u verzamelt, hoe leuker de hond het zal vinden om u in de buurt te hebben. Als u of iemand anders langskomt om hallo te zeggen, laat uw puppy dan weten dat hij een brave hond is.

Het juiste evenwicht tussen aandacht en discipline zal afhangen van de aard van de hond. Iets wat mensen aantrekkelijk vinden is een hond die een opgroeiende hond onder de voet zal lopen – dit werkt alleen als de hond van nature niet onderdanig is. Maar zelfs hiermee moet zorgvuldig worden omgegaan, want een snel bijtende hond kan gevaarlijk zijn.

lees meer:

Hondenopvang Limburg |

Hondenschool Limburg |