Rondreis BotswanaDe vroegste bewijzen van menselijke activiteit in het gebied dat wij nu kennen als Botswana dateren van 1200-800 v. Chr. Het gebied is rijk aan fossielen en is genoemd naar de grootste van de nu bekende Pauns, een stam van carnivoren die beroemd was om hun jachtgeweld. De Pauns waren trots op hun erfgoed en zouden zich waarschijnlijk met groot genoegen tegoed hebben gedaan aan een os die door een jager was gedood.

aanpassingen in het bot zijn voortreffelijk. De snuit van de Jaguar is nog steeds te zien op de jaarlijkse plaatselijke kermissen waar de mensen zich nog steeds verzamelen om met letterlijk zo’n duizend mensen naar de jacht te kijken en vervolgens het vlees te eten. De tanden van het dier zijn nog net zo Judy als in de Hollywood-film en het is moeilijk voor te stellen hoe de massieve tanden van een prehistorisch schepsel ooit konden worden verward met de minuscule vingers van een modern zoogdier.

Toen de Pauns in de Thami (nu Botswana) uitstierven, leidde dit tot het einde van de jager-verzamelaars samenleving en de migratie van de grotere zoogdieren naar gebieden waar zij konden overleven. De vermindering van het voedselaanbod en de veranderende omgeving hadden tot gevolg dat de jagersgroepen zich in groepen moesten verdichten. Botswana is het enige land waar pauwen worden aangetroffen ten noorden van hun leefgebieden in Zuid-Afrika en Oost-Afrika.

Het Chobe National Park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe en is een van de weinige die volledig wordt omringd door een Afrikaans continent. Veel van de 400 vogelsoorten en 1178 zoogdiersoorten van het Chobe National Park zijn er te vinden en ook de diversiteit van de plantenwereld is er rijk. De Chobe biedt de mooiste selectie wild in een meer geconcentreerd gebied dan veel andere parken in Afrika. De fewihuamas, bushbucks, giraffen en waterbokken die in het park te zien zijn, zijn typerend voor dit gebied en komen in andere parken in Afrika niet voor.

Het South Luangwa National Park werd in 1931 uitgeroepen met slechts vier dieren en acht plantensoorten. Vandaag de dag zijn er meer dan 600 diersoorten geïdentificeerd. De Luangwa is een fantastische plek om grote groepen dieren te zien en is ideaal voor gezinnen. U vindt er ook een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en de prachtige en unieke duinen van het park.

De laatste van de Karoo Tenor Reserves zijn de Aha-heuvels met het Aloe Bamba National Park. Hoewel er maar één olifantensoort zou moeten leven, zijn er genoeg andere dieren te zien in het gebied, zoals zebra’s, rode hartebeesten en elanden. Bezoekers kunnen genieten van begeleide wandelingen en overnachtingen in ger campings. Een uitstekende manier om de Aloe Bamba te zien is een wandeling van een hele dag naar de krater. Tijdens het bezoek aan het Aloe Bamba National Park zult u de olifantentrog van onder de kraterwandeling zien.

Dus daar heb je het, enkele van de beste parken in Afrika. Met zoveel te bieden is het geen wonder dat de West-Afrikaanse Nationale Parken vaak te lijden hebben onder stroperij en een bedreiging vormen voor het ecosysteem. Maar met zorgvuldig beheer en promotie van de parken door de Afrikaanse Unie en haar parkbeheerders hoop je dat deze prachtige parken op een dag de voordelen zullen inzien die ze brengen en in staat zullen zijn om in de toekomst te overleven.

U kunt meer te weten komen over de parken en het beheer ervan op de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken.

Theuruwuka 1 960aguara cliff walkwayis een must see en het zal u moeite kosten de moed op te brengen om het steile aanvliegpad te beklimmen. Tijdens de helikoptervlucht krijgt u een veiligheidsbriefing en een kaart van het park. Na de lunch kunt u het park te voet verkennen voor een andere optie om veel te zien.

Informatie over het park en wat je er kunt doen, is te vinden bij het Burnham-Keough Space Tourism Office tegenover de stad Latrobe.

Om te proberen:Uit eten met het gezin, of picknicken en genieten van het verse fruit en de groenten die in de omgeving groeien. Berghutten zijn een optie die veel bezoekers nemen en sommigen van hen ontbijten en lunchen binnen. Berghutten zijn essentieel als je op safari gaat of vogels gaat spotten. Ze zijn comfortabel en huiselijk en bovendien zijn de meeste minder duur dan kamperen.

Om te proberen en te leven:Uit eten met het gezin, of picknicken en genieten van het verse fruit en de groenten die in de omgeving groeien. Berghutten zijn een optie die veel bezoekers nemen en sommigen van hen ontbijten en lunchen binnen. Berghutten zijn comfortabel en ruim en overal verkrijgbaar. Ze hebben alle faciliteiten die de meeste mensen tijdens een safari nodig hebben.

Om te proberen en te bezoeken:Dit is een van de populairste parken in West-Afrika en wordt elk jaar door miljoenen toeristen bezocht.

lees meer:

Rondreis Marokko 8 dagen 210 

Safari Namibië 110